És important protegir les teves oïdes contra els sons forts i les infeccions d’oïda. Sabies que uns certs aliments poden prevenir la pèrdua auditiva relacionada amb l’edat i la seva progressió? Descobreix a continuació quins aliments afegir a la teva llista de la compra per a fomentar una audició saludable.
Àcids grassos Omega 3 i Vitamina D
Els nivells alts d’àcids grassos Omega 3 i la Vitamina D que contenen el salmó, la tonyina, la truita i les sardines poden tenir un impacte positiu sobre la teva audició. L’Omega 3 beneficia al sistema cardiovascular i redueix la inflamació que pot danyar al teixit sensible que també es troba en l’oïda.
Antioxidants i àcid fòlic
Ingerir aliments amb antioxidants, i especialment amb àcid fòlic, regularment pot reduir el risc de pèrdua auditiva en fins a un 20%. Els aliments com els espinacs, espàrrecs, mongetes, bròcoli, ous, fetge i fruita seca contenen àcid fòlic. Els antioxidants redueixen el nombre de radicals lliures en el cos que poden danyar al sistema nerviós de l’orella interna.
Això pot ser perquè el cos utilitza l’àcid fòlic per a combatre la homocisteïna metabòlica, que és una connexió inflamatòria que redueix el flux sanguini en el cos. Un bon flux sanguini és important per a mantenir les cèl·lules ciliades en l’orella interna sanes i funcionant correctament.
Vitamina C, E i glutatió
La vitamina E protegeix els vasos sanguinis i als nervis que estan al voltant de les oïdes, mentre que la vitamina C reforça el sistema immunitari, la qual cosa ajuda a prevenir les infeccions d’oïda. Igual que els antioxidants, la vitamina C i E mantenen controlats als radicals lliures i reforcen el sistema immunitari. Trobaràs aquestes vitamines en fruites com les taronges, i en verdures com el pebrot.
Menja sa per a reduir el risc de sofrir pèrdua auditiva.
És fàcil accedir a la majoria d’aquests suplements dietètics i normalment són segurs per a la majoria de les persones.